Kip pilav		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Koken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Kip									
							
										
							
								
										Overig									
							
							
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
 - 400 g notenrijst
 - 1 blik halve perziken op zware siroop
 - 1 blikje tomatenpuree
 - 1 teentje knoflook, fijngesneden
 - 3 eetlepels ketjap manis
 - Peper en zout
 
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 - Snijd de kip in blokjes. Haal de perziken uit de siroop en snijd ze in parten, bewaar de siroop.
 - Giet de rijst af en laat die een paar minuten staan zodat de rijst droog wordt.
 - Bak de kipblokjes bruin en voeg daarna de knoflook toe. Bestrooi eventueel met wat peper en zout. Roer de tomatenpuree er samen met de siroop en ketjap door en laat dit 3-5 minuten op een laag vuur doorkoken. Voeg vervolgens de perzik toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
 - Laat het geheel nog een paar minuten op laag vuur garen. Serveer met de notenrijst.
 
Voedingswaarde per persoon
580 KCAL (2435 KJ). EIWIT: 27 G. VET: 16 G (WAARVAN 14 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 79 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!