Kippendij met citroen en feta		
	  				
							
								
										langer dan 60 minuten									
							
										
							
								
										Grill/Barbecue									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Lunch									
							
										
							
								
										Kip									
							
										
							
								
										Grieks									
							
										
							
								
										Onbekend									
							
							
Ingrediënten
- 800 g kippendijfilet
 - Olijfolie
 - 1 el honing
 - Sap van 1 citroen
 - Zout
 - 1 tl cayennepeper
 - 6 teentjes knoflook, geplet
 - 2 citroenen, in partjes
 - 2 takjes rozemarijn
 - 4 el bladpeterselie, fijngehakt
 - 200 g groene sla
 - 1 blok feta à 200 g
 
Bereidingswijze
- Verwarm de barbecue op 200 graden en sluit deze.
 - Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie, honing, citroensap, zout en cayennepeper.
 - Leg de stukken kippendij in een aluminiumschaal en masseer de marinade in de kip. Laat een uur afgedekt rusten. Voeg de knoflookteentjes, citroenpartjes en de rozemarijn toe.
 - Zet de kip 40 minuten in de barbecue tot een kerntemperatuur van 70 graden en de citroenen bruine randjes krijgen. Kruimel intussen de feta over de sla, giet er straaltjes olijfolie over en bestrooi dit met peterselie.
 - Serveer de kip met salade en brood.
 
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 625 KCAL (2625 KJ). EIWIT: 52 G. VET: 43 G (WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 7 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!