Lams-halloumi-spiesjes		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Grill/Barbecue									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Lam									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Barbecue									
							
							
Ingrediënten
- 500 g lamsgehakt (eventueel rundergehakt)
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 20 g muntblaadjes, fijngesneden
- 1 el heldere honing
- 1 rode ui, in stukjes gesneden
- 1 citroen, geraspt
- 300 g halloumi (ongerijpte kaas), in blokjes gesneden
Marinade:
- 1 el olijfolie
- 1 citroen, uitgeperst
- 1 takje rozemarijn
- peper en zout
Bereidingswijze
- Meng, om eerst de gehaktballetjes te maken, het lamsgehakt met de knoflook, citroenrasp, munt, honing, peper en zout. Vorm er 16 balletjes van, ter grootte van een golfballetje.
- Rijg de stukjes ui, gehaktballetjes en blokjes halloumi aan de serehstengels.
- Meng de olijfolie en het citroensap en gebruik het takje rozemarijn om de marinade over het vlees te strijken. Gril de spiesjes op de barbecue in 4 tot 5 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 544 KCAL (2269 KJ). VET: 38 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). EIWIT: 42 G. KOOLHYDRATEN: 8 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!		
	 
		 
		