Lamskebabs met gegrilde abrikozen		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Grill/Barbecue									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Lam									
							
										
							
								
										Afrikaans									
							
										
							
								
										Barbecue									
							
							
Ingrediënten
500 gram lamsfilet of -rump in blokjes
1 theelepel korianderzaad, fijn gestampt
2 theelepels venkelzaad
3 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels olijfolie
2 abrikozen, rijp
2 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels frambozenazijn
Bereidingswijze
Stap 1. 
Marineer het vlees een kwartier met wat peper, korianderzaad en uitgeperste knoflook en maak er spiesjes van.
Stap 2. 
Halveer de abrikozen en bestrooi ze ook met wat korianderzaad en venkelzaad en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze en bestrooi ze met een beetje rietsuiker en blus af met de azijn.
Stap 3. 
Gril de spiesen 4 minuten aan beide zijden en gril de abrikozen heel even mee.
Serveer het geheel met een lekkere chutney (potje).
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!