
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e5 aardappelenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e40 g roomboteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 teentje knoflook, fijngesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003e u005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eParmezaancru005cu0026egrave;meu005cu003c/strongu005cu003e u005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e125 g ricottau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e50 ml slagroomu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e60 g Parmezaanse kaas, gerasptu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eNootmuskaatu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e15 g platte peterselieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 eetbare bloemetjes (optioneel)u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven op 190u005cu0026deg; C.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSchaaf de aardappelen met de mandoline in hele dunne schijfjes. Doe ze in een schaal, smelt de roomboter en giet dit over de aardappelschijfjes.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng er de knoflook en de rozemarijnnaaldjes, zout en peper doorheen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVul vier vakjes van een muffinvorm met opgestapelde aardappelschijfjes en druk dit aan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePlaats dit 35 minuten in de oven zodat ze mooi bruin bakken en laat ze 5 minuten rusten voor je ze eruit haalt.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eParmezaancru005cu0026egrave;meu005cu003c/strongu005cu003e u005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eKlop de ricotta los met de mixer of een garde.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de slagroom, haal van het vuur en roer er de Parmezaanse kaas doorheen zodat dit smelt.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eRoer dit mengsel door de geklopte ricotta en breng het eventueel verder op smaak met nootmuskaat en doe dit in een spuitzakje.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerdeel de aardappeltaartjes over de borden en spuit er een toef Parmezaancru005cu0026egrave;me op. Garneer eventueel met een pluk peterselie of een eetbaar bloemetje.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003e