Millefeuille van aardappel met Parmezaancrème
40-60 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Vegetarisch
Internationaal
Kerst

Ingrediënten

u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e5 aardappelenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e40 g roomboteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 teentje knoflook, fijngesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003e u005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eParmezaancru005cu0026egrave;meu005cu003c/strongu005cu003e u005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e125 g ricottau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e50 ml slagroomu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e60 g Parmezaanse kaas, gerasptu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eNootmuskaatu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e15 g platte peterselieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 eetbare bloemetjes (optioneel)u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven op 190u005cu0026deg; C.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSchaaf de aardappelen met de mandoline in hele dunne schijfjes. Doe ze in een schaal, smelt de roomboter en giet dit over de aardappelschijfjes.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng er de knoflook en de rozemarijnnaaldjes, zout en peper doorheen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVul vier vakjes van een muffinvorm met opgestapelde aardappelschijfjes en druk dit aan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePlaats dit 35 minuten in de oven zodat ze mooi bruin bakken en laat ze 5 minuten rusten voor je ze eruit haalt.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eParmezaancru005cu0026egrave;meu005cu003c/strongu005cu003e u005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eKlop de ricotta los met de mixer of een garde.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de slagroom, haal van het vuur en roer er de Parmezaanse kaas doorheen zodat dit smelt.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eRoer dit mengsel door de geklopte ricotta en breng het eventueel verder op smaak met nootmuskaat en doe dit in een spuitzakje.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerdeel de aardappeltaartjes over de borden en spuit er een toef Parmezaancru005cu0026egrave;me op. Garneer eventueel met een pluk peterselie of een eetbaar bloemetje.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!