Mini-burgers Deluxe op brioche, met frisse sla en romige ravigotte
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 4 mini-hamburgers (60 g/stuk)
  • Rasp van 1 limoen
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • 2 el crème fraiche
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 5 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • 1 el kappertjes
  • 5 kleine zoetzure augurken, klein gesneden 1 el vers gehakte dille 1 el vers gehakte peterselie
  • Krop sla, grof geplukt
  • 1 komkommer, in lange linten, over lengte gehalveerd
  • 4 mini briochebolletjes 2 el gebakken uitjes
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Maak een dressing van limoensap, gembersiroop, 1 eetlepel olijfolie en wat zout.
  2. Meng voor de ravigottesaus de mayonaise met crème fraîche, het sjalotje, de bieslook, de augurk, kappertjes, dille en peterselie.
  3. Meng afzonderlijk van elkaar de sla en de komkommerlinten met de dressing.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een gourmetpannetje en bak hierin de hamburgertjes rondom bruin en net gaar.
  5. Besmeer de onderste helft van het briochebroodje met de ravigottesaus. Leg daarop een blaadje van de krop sla, daarop een hamburgertje, daarop weer wat ravigottesaus en tot slot daarboven gekruld een komkommerlint. Garneer het met gebakken uitjes en leg de bovenste helft van het briochebroodje ertegenaan.
  6. Verdeel de rest van de sla over een schaal en drapeer daarop de overige komkommerlinten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!