Misokarbonade met zoetzure komkommersalade		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Oven									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Varken									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
										
							
								
										Zomer									
							
							
Ingrediënten
- 4 ribkarbonades
 - 6 eetlepels misopasta
 - 1 eetlepel honing
 - 5 eetlepels rijstazijn
 - 30 g zachte roomboter
 - 1 komkommer, geschild en in reepjes
 - 4 radijsjes, in plakjes
 - 1 lente-ui, in ringetjes
 - 1 eetlepel rietsuiker
 - Peper en zout
 
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 160 graden. Meng de misopasta met de boter, honing en een eetlepel azijn. Wrijf hiermee de karbonades in en laat ze minimaal 2 uur marineren.
 - Meng de komkommer met de radijsjes en lente-ui en strooi er wat zout, peper en de rietsuiker overheen. Besprenkel het geheel met de resterende rijstazijn en zet het tot gebruik weg.
 - Bak de karbonades in een koekenpan op middelhoog vuur en zet ze vervolgens 10-15 minuten in de oven. Of grill ze in plaats hiervan 10-15 minuten uit het midden op de barbecue. Serveer het vlees met het radijs-komkommermengsel.
 - TIP: Dit gerecht is ook lekker met stokbrood en satésaus.
 
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!