Muiderslotjes met lintpasta, winterpeen en pijnboompitten		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Bakken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Rund									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
							
Ingrediënten
- 4 Muiderslotjes, Het Muiderslotje is een ingesneden biefstuk, gevuld met een mengsel van roomkaas en kruidenboter. De randen van het vlees zijn door pampakruiden gehaald. Bereiding: elke kant 2 minuten bakken in hete boter. Vraag ernaar bij de Keurslager, hij maakt het Muiderslotje graag voor je!
 - 25 gram vloeibare bakboter
 - 1 winterpeen
 - 150 gram tagliatelle
 - 3 el witte wijnazijn
 - 1 tl suiker
 - 0,5 dl olijfolie
 - 2 takjes peterselie
 - 50 gram pijnboompitten, geroosterd
 - Zout en peper
 
Bereidingswijze
- De gemarineerde winterpeen geeft de pasta een lekkere bite en is met zijn lichtzure smaak heerlijk in combinatie met het kruidenboter biestukje.
 - Snijd met een dunschiller linten van de winterpeen en meng het geheel met de suiker en azijn. Kook de tagliatelle met wat zout volgens de beschrijving op de verpakking.
 - Meng winterpeen en tagliatelle door elkaar, roer er de olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper.
 - Bak de Muiderslotjes in de hete boter in 4-5 minuten rondom bruin en mooi rosé.
 - Maak met behulp van een vleesvork per bord een mooie spiraal van de wortel tagliatelle, leg er een pluk peterselie bovenop en het Muiderslotje ernaast, garneer het geheel met de geroosterde pijnboompitten en schep er een lepel braadvocht/gesmolten kruidenboter overheen.
 
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!