Ovenschotel met gehakt, feta en courgettes		
	  				
							
								
										40-60 minuten									
							
										
							
								
										Oven									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Gehakt									
							
										
							
								
										Overig									
							
							
Ingrediënten
- 500 g gekruid half-om-half gehakt of lamsgehakt
 - 150 g zachte fetakaas (gebrokkeld)
 - 4 vleestomaten (in plakjes)
 - 3 knoflooktenen (uitgeperst)
 - 3 eetlepels olijfolie
 - 2 courgettes
 - 1 aubergine
 - 2 theelepels gedroogde tijm
 - 1 pakje filodeeg
 - 1 ei (los geklopt)
 
Bereidingswijze
- Verwarm een oven voor op 180 ˚C.
 - Breng het gehakt verder op smaak met tijm en knoflook en rul het even in een bakpan in een beetje olie.
 - Snijd de courgettes en de aubergine in lange repen en smeer een ovenschaal in met wat olie.
 - Maak van alle ingrediënten laagjes in de schaal en bestrooi deze steeds met een beetje peper en zout. Eindig met gehakt. Besprenkel het met olie en feta en bak de schotel 30 minuten in de oven.
 - Haal de schaal uit de oven en bekleed deze met filodeeg. Smeer iets van het ei op rand van de schaal om het filodeeg te plakken. Bestrijk ook het deeg er mee en bak de schotel nog ongeveer 10 minuten.
 
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!