Ovenschotel met kalfsgehakt en biet		
	  				
							
								
										40-60 minuten									
							
										
							
								
										Oven									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Kalf									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
							
Ingrediënten
- 500 g kalfsgehakt
 - 1 ui, fijngesneden
 - 4 middelgrote wortels, in blokjes
 - 250 gram gele of witte biet,in blokjes
 - 1 rode paprika, in blokjes
 - 1 groene paprika, in blokjes
 - 180 ml runderbouillon van bouillonblokje
 - 8 middelgrote aardappels, geschild
 - 50 g boter
 - 50 ml melk
 - Peper en zout
 
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
 - Bak in een pan zachtjes het kalfsgehakt met de ui, wortel, biet en paprikablokjes.
 - Kook ondertussen de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
 - Voeg de bouillon toe aan het kalfsgehakt en de groenten en breng dit op smaak met peper en zout. Zodra het vlees en de groenten gaar zijn, doe je ze in een ovenschaal.
 - Giet de aardappels af en pureer ze met boter en melk. Breng ze op smaak met peper en zout. Leg de puree op het vlees/groentemengsel. Zet dit ca. 15 minuten in de oven tot de bovenkant bruin wordt.
 
Voedingswaarde per persoon
595 kcal (2500 kj). eiwit: 30 g. vet: 30 g (waarvan 16 g onverzadigd). koolhydraten: 47 g.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!