Pulled pork met mediterraanse kruidenrub en pittige mangosaus
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 700 g procureur
  • 4 Italiaanse bollen
  • 75 g wortel, julienne gesneden
  • 75 g witte kool, gesneden
  • 75 g ijsbergsla
  • plastic folie

KRUIDENRUB

  • 1 el za’atar
  • 1 el ras el hanout
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • ½ el zwarte peper
  • ½ el zout
  • 2 tl knoflookpoeder

MARINADE

  • 2 rode uien, geschild en in halve ringen
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 25 ml rodewijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el mosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 1 tl gemalen chilivlokken
  • ½ tl zout
  • 1 limoen, sap en rasp

MANGOSAUS

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl fenegriek
  • 1 grote mango, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • ½ tl chilivlokken
  • 50 ml appelazijn
  • 100 ml water

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de kruidenrub en wrijf de procureur hier goed mee in. Wikkel het vlees in plasticfolie en laat dit 8 uur marineren in de koelkast.
  2. Verdeel de uienringen over de bodem van de slowcooker en maak met de rest van de ingrediënten de marinade.
  3. Leg de procureur op de uien en verdeel daaroverheen de marinade. Zet de slowcooker op de hoogste stand en de timer op 6 uur. Na einde bereidingstijd trek je het vlees met twee vorken uit elkaar op een grote snijplank.
  4. Meng de worteljulienne, witte kool en ijsbergsla met 2 eetlepels mangosaus en beleg hiermee de Italiaanse bollen. Leg daarop rijkelijk de pulled pork en sprenkel er wat extra mangosaus overheen.

BEREIDING IN DE OVEN

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel de uienringen over de bodem en maak met rest van de ingrediënten de marinade. Leg de procureur op de uienringen en verdeel de marinade eroverheen. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
  2. Zet de schaal 6 uur in de oven. Trek daarna het vlees met twee vorken uit elkaar op een grote snijplank.

BEREIDING MANGOSAUS
Verhit de olijfolie in een steelpan en bak het mosterdzaad, komijnzaad en fenegriek. Voeg de knoflook en de mangoblokjes toe en smoor dit 3 minuten. Doe de chilivlokken, de appelazijn en het water erbij en warm door. Haal de pan van het vuur, pureer met een staafmixer en laat het goed afkoelen.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 980 KCAL (4114 KJ). VET: 41,5 G (WAARVAN 27,3 G ONVERZADIGD). EIWIT: 64,4 G. KOOLHYDRATEN: 82,5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!