Rendang met mango-chilisorbet
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Indonesisch
Winter

Ingrediënten

u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e800 g rundersukade,u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ein stukken gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 stengels citroengrasu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e95 g rendang kruidenmix (boemboe)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e400 ml kokosmelku005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2dl wateru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g enoki paddenstoelen (verkrijgbaar bij grote supermarkt of groenteboer)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e350 g basmatirijstu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eBenodigdheden mango-chilisorbetu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e150 g mango sorbetijsu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl chilivlokkenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e15 g verse korianderu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eQuenelle-vorm (optioneel)u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003e u005cu003c/pu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven op 120 graden.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eHaal de buitenste bladeren van de stengels citroengras en plet ze met de achterkant van een mes of snijd ze in.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de olijfolie in een braadpan en bak de rundersukade kort aan. Voeg de boemboe toe en bak alles goed samen door. Voeg het citroengras toe en doe er de kokosmelk bij met 2 dl water (of net zoveel tot het vlees onder staat). Roer alles nogmaals goed door.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eDoe het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Plaats vervolgens de pan met deksel in de voorverwarmde oven en laat het 2,5 uur garen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eHaal de pan uit de oven en laat het gerecht (zonder deksel) inkoken op middelhoog vuur. Verwijder de stengels citroengras uit de rendang.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eKook de basmatirijst volgens de beschrijving op de verpakking.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eBereiding mango-chilisorbet en serverenu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLaat het kant-en-klare sorbetijs smelten en roer de chilivlokken erdoorheen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGiet het in een maatbeker en vul de quenelle-vorm. Heb je deze vorm niet, laat het dan in een schaal bevriezen zodat je er later bolletjes van kunt maken.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLaat het minimaal 2 uur in de vriezer tot ijs worden.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMaak een mooi timbaaltje van de basmatirijst. Schep er een lepel rendang op, steek er (als lucifers) een paar enoki paddenstoelen in, dan een bolletje mango-chilisorbet en tot slot een takje koriander.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003ca href=u005cu0022https://www.instagram.com/p/DCbgf5vCEsl/u005cu0022u005cu003eBekijk hier de receptvideo!u005cu003c/au005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 962 KCAL (4027 KJ). VET: 45,5 G (WAARVAN 24,1 G ONVERZADIGD). EIWIT: 51,0 G. KOOLHYDRATEN: 85,6 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!