Risotto met zeekraal en asperges
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 400 g risottorijst
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 500 ml droge witte wijn
  • 700 ml kruidenbouillon
  • 200 g zeekraal
  • Half bosje verse peterselie, fijngehakt
  • 3 takjes dille, fijngehakt
  • Sap en rasp van een limoen
  • 100 g roomboter
  • 500 g asperges, in stukken van 3 cm
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Smelt 50 gram roomboter in een pan en smoor hierin de asperges gaar met wat zout en nootmuskaat.
  2. Doe de resterende boter in een royale hapjespan en bak hierin de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en roer tot de korreltjes glazig zijn.
  3. Voeg de witte wijn toe. Als alle wijn is opgenomen, schep dan een soeplepel bouillon over de rijst. Herhaal dit telkens wanneer de bouillon door de rijst is opgenomen.
  4. Na ongeveer 10 minuten kan de zeekraal bij de rijst worden gedaan. Roer er vervolgens het limoensap en de rasp doorheen, samen met de peterselie en dille.
  5. Schep tot slot de stukjes asperge door de rijst en breng de risotto op smaak met zout en peper.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!