Roggebrood met rookvlees, zuurkool en mierikswortel		
	  				
							
								
										0-20 minuten									
							
										
							
								
										Stoven									
							
										
							
								
										6 personen									
							
										
							
								
										Hapjes/Amuse									
							
										
							
								
										Vleeswaren									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
6 plakjes roggebrood
12 plakjes runderrookvlees
1 eetlepel boter
250 g wijnzuurkool, uitgelekt
2 sjalotjes, fijngesneden
100 g verse roomkaas
1 eetlepel mierikswortel, uit een potje
6 augurken, in plakjes
Bereidingswijze
Snijd de plakjes roggebrood in tweeën.
Fruit de sjalotten aan in de boter en voeg de zuurkool toe. Laat dit ongeveer 10 minuten
zachtjes stoven.
Meng de roomkaas met de mierikswortel.
Besmeer de roggebroodplakjes met het roomkaasmengsel. Verdeel vervolgens de
zuurkool en de plakjes runderrookvlees over het brood en leg er tot slot wat plakjes
augurk (en eventueel wat cress) op.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!