Romige paddenstoelensoep met citroengras		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Koken									
							
										
							
								
										6 personen									
							
										
							
								
										Brunch									
							
										
							
								
										Varken									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
- 2 stengels citroengras
 - 4 gedroogde limoenblaadjes
 - 1 sjalot, gesnipperd
 - 8 dl sterke groentebouillon
 - 25 g bloem
 - 45 g roomboter
 - 2 dl kokosmelk
 - 1 eidooier
 - 200 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en grof gehakt
 - 1 bakje shiso purper
 - 1 limoen, rasp
 
Dit gerecht is vegetarisch.
Bereidingswijze
- Smelt 20 gram roomboter en fruit hierin het sjalotje. Snijd het citroengras twee keer in de lengte doormidden. Leg in ieder deel een knoop en fruit dit even mee. Voeg de gedroogde limoenblaadjes toe met de kippenbouillon en laat het geheel 20 minuten trekken op laag vuur.
 - Zeef de bouillon en meet na of 8 dl vocht overblijft. Breng de bouillon aan de kook, voeg de paddenstoelen toe en laat het 5 minuten zachtjes koken.
 - Smelt 25 gram boter in een steelpan en roer er de bloem doorheen totdat een mooi roux ontstaat. Voeg een deel van de bouillon bij de roux en roer goed door. Doe dit mengsel weer terug bij de resterende bouillon met paddenstoelen en roer het geheel goed door elkaar.
 - Klop het eigeel los met de kokosmelk en roer dit door de hete soep. De soep mag niet meer koken (slechts tegen kookpunt aan).
 - Schep de soep in diepe borden en garneer met shiso purper en limoenrasp.
 
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 250 KCAL (1050 KJ). EIWIT: 6 G. VET: 21 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 8 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!