Rookworstschotel met zoete aardappel, champignons en boerenkool
20-40 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Herfst

Ingrediënten
- 2 rookworsten
- 500 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 1 tl mosterd
- 75 g roomboter
- 1 ui, gesnipperd
- 250 g kastanjechampignons, in plakjes
- 300 g boerenkool, gesneden
- 1 el (appel)azijn
- 3 el olijfolie
- 25 g amandelschaafsel
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.
- Breng de aardappelblokjes in een pan met licht gezouten water aan de kook. Zet het vuur laag en kook de blokjes in circa 6 minuten beetgaar. Giet ze af en stamp ze met de mosterd en 50 gram roomboter.
- Verhit 25 gram roomboter in een wok en fruit de ui aan en voeg de champignons en een snufje peper en zout toe. Als de champignons een beetje bruin zijn, voeg je de boerenkool en azijn toe en bak je tot de boerenkool slinkt. Snijd ondertussen de rookworst in schuine plakjes.
- Verdeel het boerenkoolmengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg de plakjes rookworst erop, strooi er beetje peper en zout overheen en verdeel daarover de zoete aardappelpuree.
- Bestrooi het geheel met amandelschaafsel en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Zet de schaal 25 minuten in de oven tot de amandelen mooi bruin zijn.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 801 KCAL (3324 KJ). VET: 60,0 G (WAARVAN 36,6 G ONVERZADIGD). EIWIT: 26,3 G. KOOLHYDRATEN: 35,3 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!