Runderstoofpot met winterbok, regenboogwortels en aardperen
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Winter

Ingrediënten

u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e600 g riblappenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el roomboteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 uien, gesnipperdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 laurierblaadjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 teentje knoflook, fijngesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e66 cl winterbok (2 flesjes)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el appelstroopu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 el rodewijnazijnu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e600 g regenboogwortels, geschild en in lange repen gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 g aardperen, geschild en in grove stukken gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 el zonnebloemolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 tl sumak (kruidensoort)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeterselie, gehaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm een braadpan op hoog vuur en laat hierin de boter uitbruisen. Bak vervolgens de riblappen aan, tot ze aan beide kanten bruin zijn.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVoeg de ui, knoflook en laurier toe en bak deze kort mee.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBlus het geheel af met 2 flesjes winterbokbier, appelstroop en rodewijnazijn en stoof het gedurende 2 uur op middelhoog vuur gaar met de deksel op de pan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eHaal na 2 uur de deksel van de pan en laat de riblappen nog een uur doorstoven op laag vuur. Schep de laurierblaadjes uit de pan, proef de stoofpot, en breng het op smaak met peper en zout.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng de groenten in een grote kom met de zonnebloemolie, peper, zout en sumak.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten hierover. Bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden in 25 minuten gaar.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSchep de groenten over in een mooie schaal en garneer het met de gehakte peterselie. Serveer dit samen met de riblappen die zeer zacht zijn geworden en in draadjes uit elkaar zijn gevallen.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 468 KCAL (1953 KJ). VET: 23 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). EIWIT: 36 G. KOOLHYDRATEN: 21 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!