
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e300 g kogelbiefstuk, tot tartaar gehaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 sjalot, fijngesnipperdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 wortelsu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 eidooieru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 theelepel mosterdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 theelepel worcestersausu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 dl sterke kippenbouillonu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePeper en zoutu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBakje shiso greenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBakje shiso purperu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eKomijnu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eRoomboteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eOlijfolieu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSchaaf of snijd van de helft van de wortels dikke linten en hak de rest in blokjes. Fruit de sjalot glazig in een eetlepel olijfolie, leg daarbovenop de wortelblokjes, doe er 25 gram boter en bouillon bij en stoof het geheel op laag vuur gaar in 10 minuten. Pureer het wortelmengsel en roer het eventueel door een zeef. Breng de cru005cu0026egrave;me op smaak met peper, zout en een mespuntje komijn. Laat het geheel afkoelen in de ijskast.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBlancheer ondertussen de wortellinten kort in kokend water. Giet ze af en spoel na met koud water. Dep de linten droog, besmeer ze met de wortelcru005cu0026egrave;me en rol ze op.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng de eidooier met de mosterd en de worcestersaus en roer dit door de tartaar. Breng het vlees op smaak met peper en zout. u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVorm quenelles van de tartaar. Garneer met de wortelrolletjes en de shiso purper en shiso green.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 255 KCAL (1070 KJ). EIWIT: 21 G. VET: 13 G (WAARVAN 8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 11 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e