Saucijs met pastinaak en blauwe kaas		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Oven									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Rund									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
										
							
								
										Feesten en partijen									
							
							
Ingrediënten
- 400 g rundersaucijs, 4 stuks
 - 300 g witlof (4 stronkjes)
 - 400 g pastinaken
 - 3 el olijfolie
 - 2 Conference peren
 - 1 takje verse rozemarijn
 - 50 g walnoten
 - 2 el honing
 - 150 g Gorgonzola
 - 50 g rode besjes
 - peper en zout
 
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
 - Snijd de witlof in de lengte in kwarten. Schil de pastinaken en snijd ze in lange repen.
 - Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat of grote ovenschaal besprenkel ze met olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe.
 - Leg de saucijzen tussen de groenten en bak het geheel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
 - Halveer ondertussen de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in de lengte in parten. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en de walnoten grof. Verdeel de peren over de groenten en bak deze nog 5 minuten mee.
 - Besprenkel het geheel met de honing, verkruimel de Gorgonzola eroverheen en bestrooi het met de walnoten en rozemarijn.
 - Zet de oven uit en plaats de bakplaat nog een paar minuten in de oven zodat de kaas wat zachter wordt. Garneer de saucijsjes voor het opdienen met de rode besjes.
 
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 665 KCAL (2764 KJ). VET: 44 G (WAARVAN 29 G ONVERZADIGD). EIWIT: 32 G. KOOLHYDRATEN: 29 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!