Soesjestaart met witte chocolade en roze peper		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										6 personen									
							
										
							
								
										Nagerecht									
							
										
							
								
										Varken									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
- 30 slagroomsoesjes (diepvries)
 - 300 g witte chocolade
 - 3 theelepels roze peperkorrels
 - 100 g granaatappelpitjes
 - 200 ml stijfgeslagen slagroom (ongezoet)
 - vuurwerksterretjes
 
Tip:
Rooster geschaafde amandelen en strooi die er overheen. In deze tijd van het jaar liggen de winkels vol met decoratiechocolade. Laat je fantasie de vrije loop.
Bereidingswijze
- Breek de witte chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie.
 - Bekleed een kleine springvorm met keukenpapier.
 - Leg op de bodem van de springvorm (17 cm) een laag soesjes. Doop die eerst met de onderkant in de chocolade en druppel er warme, witte chocolade tussen zodat ze aan elkaar plakken.
 - Doop de tweede laag met de onderkant in de gesmolten chocolade en plak deze op de soesjes van de eerste ring. De soesjes zijn bevroren en dus zal de chocolade snel stollen.
 - Giet de overige chocolade over de taart en plak hierin roze pepertjes en de uitgelekte granaatappelpitjes.
 - Spuit kleine toefjes slagroom om de taart te versieren en steek de vuurwerksterretjes erin.
 - Bewaar de taart op een koele, droge plek voor gebruik.
 
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 990 KCAL (4160 KJ). EIWIT: 13 G. VET: 68 G (WAARVAN 25 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 81 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!