Spaanse Salmorejo met reepjes authentieke Ibéricoham
20-40 minuten
Koken
4 personen
Soep
Varken
Spaans
Winter

Ingrediënten
- 150 g Ibéricoham, in dunne reepjes
- 8 kwarteleitjes
- 3 sneetjes witbrood, zonder korst
- 8 rijpe, ontvelde romatomaten, klein gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 15 g basilicum, gescheurd
- 1 rode peper, zonder zaadlijst, fijngesneden
- 50 ml rodewijnazijn
- 2 el tomatenpuree
- 75 ml olijfolie
- 1 el poedersuiker
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de kwarteleitjes in 3 minuten hard en laat ze schrikken onder koud water. Pel en halveer de eitjes.
- Snijd de sneetjes brood in blokjes en week het in een klein beetje water.
- Pureer de blokjes brood, tomaat, knoflook, de helft van de basilicum, rode peper, rodewijnazijn en tomatenpuree fijn in een keukenmachine en schenk er in een straaltje 75 ml olijfolie bij.
- Meng dit tot een romig geheel. Als de soep te dik is, voeg dan wat extra water toe.
- Breng dit op smaak met peper, zout en poedersuiker.
- Serveer de soep in kommetjes en bestrooi ze met de Ibéricoham en de rest van de basilicum en leg tot slot de kwarteleitjes erop. Sprenkel er eventueel wat olijfolie overheen.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!