
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 x 750 g spareribs (Vraag de Keurslager het vlies te verwijderen)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e26 g extra fijn zoutu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e150 g roomboteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 g winterpeen, in blokjes gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 uien, gesnipperdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g bleekselderij, in blokjes gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 teen knoflook, fijn gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 laurierblaadjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e0,75 l rode wijnu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el appelstroopu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e240 g witlof (3 stuks)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e240 g roodlof (3 stuks)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 citroenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el grove mosterdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ezoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003cpu005cu003eNachtrusttijd: 1 nachtu005cu003cbr /u005cu003eBereidingstijd: 60 minutenu005cu003cbr /u005cu003eOventijd: 2,5 uuru005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBestrooi de spareribs met extra fijn zout aan beide kanten en laat het vlees een nacht staan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBak de spareribs in een braadpan na het uitbruisen van de roomboter. Haal het vlees uit de pan en bak de winterpeen, de uien en de bleekselderij in het overgebleven braadvocht aan met de knoflook en de laurierblaadjes.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBlus het geheel af met rode wijn en appelstroop, voeg de spareribs weer toe en kook het geheel goed door.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eDoe een deksel op de pan en laat het geheel gaar stoven op laag vuur. Roer af en toe over de bodem van de pan. Haal na 2 uur de deksel van de pan zodat het vocht steeds verder verdampt, maar blijf goed roeren over de bodem.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eNa ongeveer 2,5 uur zijn de spareribs gaar. Laat het geheel in het vocht afkoelen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSnijd de uiteinden van de witlof en de roodlof eraf en maak de blaadjes los. Maak het geheel aan met sap van een citroen, olijfolie, grove mosterd en zout.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de spareribs weer terwijl je de salade maakt.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg blaadjes van roodlof en witlof op een bord met de spareribs ernaast. Schep enkele eetlepels van het overgebleven braadvocht over het vlees.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 2.779 KCAL (11.627 KJ). VET: 205 G (WAARVAN 127 G ONVERZADIGD). EIWIT: 115 G. KOOLHYDRATEN: 76 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e