Spareribs volgens de 1-2-3 methode
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
2 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 2 sparerib
  • Appelsap
  • Barbecuesaus naar keuze

Voor de rub

  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el cayennepeper
  • 3 el donkere basterdsuiker
  • 1 el uienpoeder
  • 2 el zeezout
  • 1 el zwarte peper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl mosterdpoeder

Bereidingswijze

  1. Plaats twee appelhout-chunks tussen de hete kolen en zet de convector in de barbecue, met daarop een lekbakje met een laagje appelsap en het RVS-rooster. Rook en gaar de spareribs 2 uur op 120°C.
  2. Bereid twee grote vellen stevige aluminiumfolie. Haal de ribs van het rooster, bestrijk rondom met barbecuesaus en stapel telkens twee ribs op elkaar met de bolle kant aan de buitenzijde. Vouw de pakketjes goed dicht.
  3. Leg de pakketjes terug op het rooster en laat ze 80 minuten doorgaren.
  4. Controleer met een prikker of het vlees tussen de botjes zacht is. Indien nodig, iets langer garen. Verwijder de folie voorzichtig, bestrijk de ribs royaal met saus en plaats ze met de bolle kant naar boven terug op het rooster. Laat ze nog circa 40 minuten garen en bestrijk tussendoor opnieuw met saus.
  5. Serveer de ribs eventueel met een laatste laag saus en garneer met fijngesneden bosui.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!