Spiesjes van rundergehakt, cherrytomaatjes en paddenstoeltjes
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 tl komijn
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 16 cherrytomaatjes
  • 16 mini-champignons
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng het rundergehakt met ei, paneermeel, komijn en paprikapoeder. Breng het op smaak met peper en zout en zet het vlees 1 uur in de koelkast. Draai er vervolgens 16 balletjes van.
  2. Laat de prikkers even weken in water. Rijg er een champignon, een cherrytomaatje en dan een gehaktballetje aan en herhaal deze stappen. Maak op deze wijze 8 spiesjes.
  3. Rooster de spiesjes in ongeveer 8 minuten goudbruin op de BBQ.
  4. Verwarm ondertussen de tomatenblokjes met de oregano en doe de saus in schaaltjes. Rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen en laat dit een beetje smelten in de hete saus. Serveer de saus bij de spiesjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 460 KCAL (1930 KJ). EIWIT: 40 G. VET: 29 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!