Stamppot van pompoen en pastinaak met rookworst		
	  				
							
								
										40-60 minuten									
							
										
							
								
										Koken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Varken									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
										
							
								
										Winter									
							
							
Ingrediënten
- 2 rookworsten (à 275 g)
 - 750 g flespompoen, in blokjes gesneden
 - 750 g pastinaak, in blokjes gesneden
 - 75 g roomboter
 - 100 ml slagroom
 - 50 g hazelnoten, geroosterd en gesneden
 - 1 Elstar appel, in blokjes gesneden
 - 40 g bieslook, fijngesneden
 - peper en zout
 
Bereidingswijze
- Kook de flespompoen en de pastinaak gaar in een pan met water. Giet de groenten af, stoom ze droog in dezelfde pan en prak dit met een stamper.
 - Maak de puree aan met de roomboter en slagroom en breng dit op smaak met peper en zout.
 - Bestrooi de stamppot met de hazelnoten, bieslook en blokjes appel.
 - Verwarm de rookworst en serveer deze met de stamppot.
 
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 829 KCAL (3441 KJ). VET: 63 G (WAARVAN 35 G ONVERZADIGD). EIWIT: 26 G. KOOLHYDRATEN: 34 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!