Steak Tartare Royal met truffelcrème en een mergpijpje
20-40 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 300 g kogelbiefstuk, iets aangevroren
  • 5 el olijfolie
  • 2 tl tomatenketchup
  • 1 el sojasaus
  • 4 mergpijpjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 75 g gemengde sla
  • 2 el truffelmayonaise (2 el mayonaise,1 el truffelolie, ½ eetlepel paddenstoelentruffeltapenade)
  • 1 el olijfolie met citroenaroma
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de kogelbiefstuk tot een fijne tartaar of laat dit de Keurslager doen. Meng het vlees met de helft van de olijfolie, de tomatenketchup, peper en zout. Roer de overige olijfolie samen met de sojasaus.
  2. Verwarm de oven op 180° C. Zet de mergpijpjes rechtop in een ovenschaal. Verdeel de sjalot over de mergpijpjes. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven. 3
  3. Maak met behulp van een steekring 4 mooie timbaaltjes van de steak tartaar over 4 borden en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.
  4. Besprenkel de sla met de olijfolie en peper en zout en leg op ieder timbaaltje een plukje sla.
  5. Lepel er wat sojasaus omheen en schep er een halve eetlepel truffelmayonaise bij.
  6. Het het mergpijpje ernaast en serveer. Schep aan tafel het mergpijpje met de sjalot door de steak tartaar.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!