Stracciatella-kaas met chorizo-crumble en tataki van entrecôte
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Bijgerecht
Varken
Spaans
Kerst

Ingrediënten
- 1 entrecôte (250 g)
- 150 g stracciatella-kaas
- 1 el olijfolie
- 2 el dille-olie
- Peper en zout
- 15 g basilicum
Chorizo-crumble
- 150 g chorizo
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 el panko
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verdeel de stracciatella-kaas over een klein schaaltje of bord. Maak mooie groene strepen met de dille-olie en bestrooi dit met de chorizo-crumble (zie hierna).
- Snijd de entrecôte 2 keer in de breedte door. Verhit de olijfolie in een gourmetpannetje en bak hierin de 3 stukken entrecôte 3 tot 4 minuten per kant. Laat het vlees rusten en snijd er plakjes van.
- Verdeel de plakjes over de stracciatella-schotel en breng het op smaak met peper en zout. Garneer het tot slot met blaadjes basilicum.
Chorizo-crumble
- Snijd de chorizo in hele kleine stukjes. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo toe en bak zachtjes totdat het vet zich scheidt en de stukjes chorizo krokant beginnen te worden.
- Voeg de knoflook toe en bak dit even mee. Doe er de panko bij met het paprikapoeder en bak al roerend totdat de panko goudbruin en krokant is (2 tot 3 minuten). Zeef het vet eruit en laat het geheel uitlekken op keukenpapier. Breng het op smaak met peper en zout.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!