Surf & turf van de barbecue		
	  				
							
								
										40-60 minuten									
							
										
							
								
										Grill/Barbecue									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Rund									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Barbecue									
							
							
Ingrediënten
- 200 gr garnalen
 - 2 stukken kogelbiefstuk
 - 1 el olijfolie
 - 1 teen knoflook
 - Citroensap
 - Snufje chili
 - Peper en zout
 - Extra olijfolie
 - Groenten naar keuze
 
Bereidingswijze
- Meng de olijfolie, knoflook, citroensap, chili, peper en zout in een kommetje. Voeg de garnalen toe en laat minstens 30 minuten marineren.
 - Haal de biefstuk op tijd uit de koelkast. Laat de biefstuk minstens 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep droog en wrijf in met een beetje olijfolie en zout.
 - Gril eerst de groenten naar keuze op directe hitte van ±220°C in wat olijfolie direct op het rooster. 10 minuten grillen en regelmatig keren tot ze gaar en mooi gekleurd zijn. Houd warm op de zijkant van de barbecue of in folie.
 - Bak de garnalen kort in een gietijzeren pannetje (±1 tot 2 minuten per kant). Ze moeten rosé en net gaar zijn. Let op dat ze niet te lang garen.
 - Grill de biefstukken naar gewenste gaarheid. Medium-rare is ±2 tot 3 minuten per kant bij hoge hitte. Tijd afhankelijk van dikte biefstuk. Laat het vlees daarna 5 minuten rusten in folie
 - Leg de biefstuk en verdeel de garnalen over de plank. Serveer met de gegrilde groenten.
 
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!