Klassiek steak tartaar
0-20 minuten
Overig
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig

Ingrediënten
500 g biefstuk, vraag uw slager deze te malen
zout en versgemalen peper
1 ui, gesnipperd
4 zoetzure augurkjes, gesnipperd
4 ansjovisfilets, in reepjes
4 à 6 el tomatenketchup
2 el kappertjes
1 bosje peterselie, gehakt
4 superverse eidooiers of 4 el mayonaise (geen rauwe eidooiers voor zwangere vrouwen en bejaarden)
Bereidingswijze
Koop de tartaar op de dag dat u het wilt eten en houd het tot op het laatste moment koel.
Breng de tartaar op smaak met zout en peper. Doe alle ingrediënten behalve de eidooiers in kommetjes en verdeel de tartaar over 4 borden. Druk in elk bergje tartaar een halve eischaal met een dooier en serveer direct. Zet de kommetjes op tafel en laat iedereen zijn eigen tartaar samenstellen. Lekker met bruin of wit brood en een groene salade.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!