Taco’s met pulled beef
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Mexicaans
Barbecue

Ingrediënten

  • 1,5 kg riblap
  • 2 el olijfolie
  • 4 el barbecuesaus

Voor de rub (alles fijnmalen)

  • 5 g jeneverbessen
  • 10 g zwarte peperkorrels
  • 15 g mosterdzaad
  • 5 g venkelzaad
  • 5 g komijnzaad
  • 15 g gerookt paprikapoeder
  • 15 g kerriepoeder
  • 10 g knoflookpoeder
  • 5 g gemalen nootmuskaat
  • 5 g gemalen gember
  • 1 g gemalen kruidnagel
  • 175 g fijn zout
  • 125 g donkere basterdsuiker

Bereidingswijze

  1. Maak de rub met de ingredienten.
  2. Wrijf de rundernek in met olijfolie en de rub. Plaats op de barbecue, indirect op 120°C, en gaar circa 2,5 uur.
  3. Haal het vlees van het rooster, bestrijk met barbecuesaus en wikkel in drie lagen aluminiumfolie. Gaar nog 1 tot 1,5 uur op 140°C. Draai het pakket tweemaal om tijdens het garen en laat het vlees doorgaren tot een kerntemperatuur van 92°C. De perfecte kerntemperatuur voor het pullen van het vlees.
  4. Verwijder de folie, trek het vlees uit elkaar en serveer met taco’s en bijpassende groenten.

Tip: pull met een staafmixer of twee vorken.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!