Taco’s met pulled beef
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Mexicaans
Barbecue

Ingrediënten
- 1,5 kg riblap
- 2 el olijfolie
- 4 el barbecuesaus
Voor de rub (alles fijnmalen)
- 5 g jeneverbessen
- 10 g zwarte peperkorrels
- 15 g mosterdzaad
- 5 g venkelzaad
- 5 g komijnzaad
- 15 g gerookt paprikapoeder
- 15 g kerriepoeder
- 10 g knoflookpoeder
- 5 g gemalen nootmuskaat
- 5 g gemalen gember
- 1 g gemalen kruidnagel
- 175 g fijn zout
- 125 g donkere basterdsuiker
Bereidingswijze
- Maak de rub met de ingrediënten.
- Wrijf de riblap in met olijfolie en de rub. Plaats op de barbecue, indirect op 120°C, en gaar circa 2,5 uur.
- Haal het vlees van het rooster, bestrijk met barbecuesaus en wikkel in drie lagen aluminiumfolie. Gaar nog 1 tot 1,5 uur op 140°C. Draai het pakket tweemaal om tijdens het garen.
- Verwijder de folie, trek het vlees uit elkaar en serveer met taco’s en bijpassende groenten.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!