Tataki van courgette met biefstuk
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Herfst

Ingrediënten

u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 biefstukken u005cu0026agrave; 150 gu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 courgettesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e14 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 limoenenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 flinke tl gehakte gemberu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 flinke tl korianderzaad, gemalenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl komijnpoederu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl cayennepeperu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 el tahin (sesampasta)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el sesamzaad (zwart en wit door elkaar)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el bietensapu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g granaatappelpitjesu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSchil de courgettes en snijd ze bij tot rechthoekige staven.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng 5 el olijfolie met de helft van het sap en de rasp van de limoenen en voeg de gehakte gember, korianderzaad, komijnpoeder en cayennepeper toe.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de courgettes in een ovenschaal en verdeel de marinade erover. Laat dit 4 uur marineren in de koelkast.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven op 150 graden en zet de schaal met courgettes in de oven. Laat ze 20 minuten garen en keer ze regelmatig om.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eHaal de courgettes uit de oven en gebruik 2 el tahin om ze rondom in te smeren. Druk ze vervolgens in een mengsel van zwart en wit sesamzaad en voeg peper en zout naar smaak toe.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng de rest van de tahin met het bietensap en roer het tot een egaal geheel.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de courgettes rondom krokant. Haal ze uit de pan en snijd stukjes van 1 cm.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng een dressing van 4 el olijfolie en de rest van het limoensap en -rasp en voeg de granaatappelpitjes toe.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukken 2 tot 3 minuten per kant. Laat ze 10 minuten rusten in aluminiumfolie.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eTrek een mooie streep van de roze tahin op het bord, leg de tataki van courgette ernaast en lepel de dressing met granaatappelpitjes eroverheen. Leg daarnaast de biefstuk.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 860 KCAL (3610 KJ). EIWIT: 45 G. VET: 65 G (WAARVAN 55 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!