
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 biefstukken u005cu0026agrave; 150 gu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 courgettesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e14 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 limoenenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 flinke tl gehakte gemberu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 flinke tl korianderzaad, gemalenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl komijnpoederu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl cayennepeperu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 el tahin (sesampasta)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el sesamzaad (zwart en wit door elkaar)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el bietensapu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g granaatappelpitjesu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSchil de courgettes en snijd ze bij tot rechthoekige staven.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng 5 el olijfolie met de helft van het sap en de rasp van de limoenen en voeg de gehakte gember, korianderzaad, komijnpoeder en cayennepeper toe.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de courgettes in een ovenschaal en verdeel de marinade erover. Laat dit 4 uur marineren in de koelkast.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven op 150 graden en zet de schaal met courgettes in de oven. Laat ze 20 minuten garen en keer ze regelmatig om.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eHaal de courgettes uit de oven en gebruik 2 el tahin om ze rondom in te smeren. Druk ze vervolgens in een mengsel van zwart en wit sesamzaad en voeg peper en zout naar smaak toe.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng de rest van de tahin met het bietensap en roer het tot een egaal geheel.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de courgettes rondom krokant. Haal ze uit de pan en snijd stukjes van 1 cm.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng een dressing van 4 el olijfolie en de rest van het limoensap en -rasp en voeg de granaatappelpitjes toe.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukken 2 tot 3 minuten per kant. Laat ze 10 minuten rusten in aluminiumfolie.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eTrek een mooie streep van de roze tahin op het bord, leg de tataki van courgette ernaast en lepel de dressing met granaatappelpitjes eroverheen. Leg daarnaast de biefstuk.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 860 KCAL (3610 KJ). EIWIT: 45 G. VET: 65 G (WAARVAN 55 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e