Thaise curry met gehaktballetjes		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Sudderen									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Gehakt									
							
										
							
								
										Thais									
							
							
Ingrediënten
500 g half-om-half gehakt
1 el gemberpoeder
snuf zout
1 teen knoflook, geperst
1 stengel citroengras, heel fijngehakt (alleen het wit)
1 el olie
1 el groene currypasta
2,5 dl kokosmelk
50 cl water
2 bosuitjes, in ringetjes
handje verse koriander
Bereidingswijze
Stap 1
Vermeng het gehakt met de gember, zout, knoflook en citroengras en draai er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot.
Stap 2
Verwarm de olie in een hapjespan. Bak de currypasta zachtjes aan, giet de kokosmelk en water erbij en breng al roerende aan de kook. Laat op laag vuur 5 minuten sudderen.
Stap 3
Leg de balletjes in de saus en laat in 5 minuten gaar sudderen. Bestrooi het gerecht met bosui en korianderblaadjes. Lekker met noedels of pandanrijst.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!