Tom kha kai risotto met pulled kippendij
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Kip
Oosters
Kerst

Ingrediënten
- 375 g kippendij
- 1 el zonnebloemolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 10 bevroren limoenblaadjes (toko)
- 2 cm verse gember, fijngehakt of geraspt
- 200 g risottorijst
- 1 l witte wijn
- 1 l kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 rode peper, zonder zaadlijsten en in ringetjes
- 1 el vissaus
- Sap en rasp van 1 limoen
- 30 g Parmezaanse kaas
- 2 el seroendeng
- 15 g verse basilicum
Bereidingswijze
- Verwarm de zonnebloemolie in een braadpan en fruit hierin 3 minuten de ui met de knoflook, de gember en 5 limoenblaadjes.Voeg de risottorijst toe en roer totdat alle korreltjes glazig zien. Blus het af met witte wijn en laat dit op laag vuur grotendeels verdampen.
- Verwarm 400 ml van de bouillon met 300 ml kokosmelk en voeg hiervan een soeplepel toe aan de risotto. Telkens als het grootste deel van het vocht is opgenomen, voeg je opnieuw een soeplepel toe. In 20 tot 25 minuten is de risotto smeuïg en gaar. Voeg na 10 minuten de rode peper toe.
- Verwarm de rest van de kippenbouillon met de rest van de kokosmelk en de 5 andere limoenblaadjes in een steelpan . Gaar hierin dekippendij op laag vuur gedurende 20 minuten.
- Als de risotto beetgaar is, verwijder je de limoenblaadjes.Voeg het sap en rasp van de limoen, de vissaus en Parmezaanse kaas toe en roer het geheel goed door.
- Haal de kippendij uit de bouillon en trek het met twee vorken uit elkaar.
- Maak timbaaltjes van de risotto met behulp van een steekring en leg daarop wat pulled kippendij. Garneer met seroendeng en enkele blaadjes basilicum.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!