Tomahawk reverse sear methode
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
2 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Barbecue

Ingrediënten

  • 1 rundertomahawk
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de chimichurri

  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • Handje peterselie (ca. 5-10 g)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el oregano
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de barbecue met convector en RVS-rooster tot 100°C.
  2. Gaar de tomahawk langzaam tot een kerntemperatuur van 48°C is bereikt (ongeveer 40 minuten).
  3. Verwijder het rooster, plaats een gietijzeren exemplaar en breng de temperatuur naar 250°C.
  4. Gril de tomahawk aan beide zijden kort, draai halverwege een kwartslag voor een mooie grilruit.
  5. Serveer de tomahawk met verse chimichurri.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!