
Ingrediënten
4 tournedos van 150 gram
50 gr boter
2 eetlepels honing
3 dl jus de veau (kalfsjus, kant en klaar verkrijgbaar bij de Keurslager)
3 dl rode wijn
1dl rode port
100 gr koude boter om te monteren
Bereidingswijze
Stap 1.
Smelt 25 gram van de boter in een sauspan. Voeg 2 eetlepels honing toe en laat karameliseren. Doe er dan de port bij en laat inkoken totdat het geheel stroperig wordt. Voeg dan de jus de veau en de rode wijn toe en laat dit tot ongeveer een derde inkoken.
Stap 2.
Bak de tournedos 2 tot 3 minuten per kant in een klontje hete boter en houd ze eventueel warm in een oven van 80 graden. Warm de saus voor het opdienen op en ‘monteer’ hem door er de koude boter in kleine klontjes doorheen te kloppen.
Stap 3.
Serveer de tournedos met grof zeezout, haricot verts en een mooi ‘getourneerd’ (in een puntje gedraaid) worteltje.