
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 tournedos (elk 120 g)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e25 g roomboteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 ui, gesnipperdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 dl Madeirau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e400 ml kalfs- of runderfondu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003e u005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eAardappel-citroenmousselineu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e750 g kruimige aardappels, geschildu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e75 g boter, gesmoltenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 el olijfolie met citroenaromau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 ml melku005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 ml slagroomu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003e u005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eHarissa-tomaatjesu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e750 g cherrytomaatjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el harissau005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSmelt de roomboter in een steelpan en fruit de ui glazig. Voeg de Madeira toe en laat het iets inkoken.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eDoe de fond erbij en laat het geheel voor een derde inkoken.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhit in een koekenpan de olijfolie en bak de tournedos aan twee kanten fel aan. Leg ze op een rooster en bak ze in een voorverwarmde oven van 85u005cu0026deg; C tot een kerntemperatuur van 48u005cu0026deg; C. Dit duurt ongeveer 20 minutenu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eAardappel-citroenmousselineu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVoeg wat zout aan de aardappelen toe en kook ze gaar. Giet deze af en stamp ze fijn.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eRoer de boter en olijfolie door de puree.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de melk en de slagroom en schenk hiervan zoveel bij de puree totdat deze mooi glad en enigszins dik vloeibaar is. Breng het geheel op smaak met peper en zout. u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003e u005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eHarissa-tomaatjesu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e750 g cherrytomaatjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e el harissau005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e