Trio dumplings met kip, gehakt en paddenstoelen		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Bakken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Tussengerecht									
							
										
							
								
										Kip									
							
										
							
								
										Oosters									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
Benodigdheden kip:
- 150 g kipfilet
 - 1 lente-ui
 - ½ rode peper
 - 2 cm gember, geschild
 - 1 teentje knoflook
 - 2 tl sojasaus
 - 8 dumplingvellen (diepvries, toko)
 - 2 el olijfolie
 
Benodigdheden gehakt:
- 150 g varkensgehakt
 - 1 mini paksoi, fijngesneden
 - 2 cm gember, geraspt
 - 1 teentje knoflook, geperst
 - 1 tl sojasaus
 - 1 tl sesamolie
 - 1 tl sweet chilisaus
 - 8 dumplingvellen (diepvries, toko)
 - 2 el olijfolie
 
Benodigdheden paddenstoelen:
- 500 g gemengde paddenstoelen, fijngehakt
 - 1 rode ui, gesnipperd
 - 1 teentje knoflook, geperst
 - 2 el truffeltapenade
 - 2 tl sojasaus
 - 2 tl sesamolie
 - 8 dumplingvellen (diepvries, toko)
 - 4 el olijfolie
 
Bereidingswijze
Dumpling met kipfilet:
- Ontdooi de dumplingvellen en doe de kipfilet, lente-ui, rode peper, gember, knoflook en sojasaus in een keukenmachine. Pureer het tot een homogeen geheel als gehakt.
 - Leg op elk dumplingvel een balletje gehakt en vouw ze dicht (eventueel met behulp van dumplingknijper).
 - Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de dumplings iets krokant en goudbruin in 3 minuten.
 - Zet de warmtebron lager en voeg 50 ml water toe aan de koekenpan. Gaar ze in 4 tot 6 minuten totdat het vocht is verdampt.
 
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 222 KCAL (928 KJ). VET: 8,7 G (WAARVAN 7,3 G ONVERZADIGD). EIWIT: 13,0 G. KOOLHYDRATEN: 22,3 G.
Dumpling met gehakt:
- Ontdooi de dumplingvellen. Meng het gehakt met de paksoi, gember, knoflook, sojasaus, sesamolie en sweet chilisaus.
 - Leg op ieder dumplingvel een balletje gehakt en vouw ze dicht (eventueel met dumplingknijper).
 - Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de dumplings iets krokant en goudbruin in 3 minuten.
 - Zet de warmtebron lager en voeg 50 ml water aan de koekenpan. Gaar ze in 4 tot 6 minuten totdat het vocht is verdampt.
 
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 265 KCAL (1105 KJ). VET: 13,3 G (WAARVAN 10,6 G ONVERZADIGD). EIWIT: 12,1 G. KOOLHYDRATEN: 23,4 G.
Dumpling met paddenstoelen:
- Ontdooi de dumplingvellen. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze totdat het vocht is verdampt.
 - Roer er de truffeltapenade, sojasaus en sesamolie doorheen en schep op ieder dumplingvel een beetje paddenstoelenmengsel.
 - Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de dumplings iets krokant en goudbruin in 3 minuten.
 - Zet de warmtebron lager en voeg 50 ml water aan de koekenpan. Gaar ze in 4 tot 6 minuten totdat het vocht is verdampt.
 
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 329 KCAL (1364 KJ). VET: 21,4 G (WAARVAN 18,5 G ONVERZADIGD). EIWIT: 7,7 G. KOOLHYDRATEN: 24,4 G.
TIP:
- Leg de ontdooide dumplingvellen voor gebruik onder een vochtige theedoek, zodat ze niet uitdrogen.
 - Serveer de dumplings met sojasaus en/of sweet chilisaus
 
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!