Truffelpasta met biefstuk
0-20 minuten
Koken
2 personen
Hoofdgerecht
Rund
Italiaans

Ingrediënten
- 250 g rigatoni (grote buisjes)
- 2 kleine biefstukken (ossenhaas of entrecote)
- 1 sjalot, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 125 ml droge witte wijn
- 50 ml kalfsfond
- 150 ml kookroom
- 50 g Parmezaanse kaas (vers geraspt)
- 1 el truffeltapenade
- 1 tl truffelolie
- 1 el boter + beetje olijfolie
- Zout en versgemalen peper
- Verse peterselie, fijngehakt
- Bieslook, fijngehakt
Bereidingswijze
- Kook rigatoni in ruim gezouten water tot al dente. Bewaar een klein kopje kookvocht.
- Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit boter en olijfolie in een pan. Bak de biefstukken medium-rare (ca. 2–3 min per kant). Laat rusten onder aluminiumfolie.
- Fruit de sjalot en knoflook kort in het bakvet van de biefstuk tot een glazige structuur. Blus af met witte wijn en laat voor de helft inkoken.
- Voeg kalfsfond toe en laat dt zachtjes inkoken tot iets stroperig. Voeg daarna de room toe en laat zachtjes pruttelen.
- Roer de truffeltapenade, Parmezaan en fijngehakte peterselie door de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte rigatoni toe aan de saus en meng goed zodat de buisjes zich vullen met de romige saus.
- Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg deze bovenop de pasta.
- Garneer met fijngesneden bieslook en eventueel wat extra Parmezaan.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!