Carpaccio met zeekraal en krokant gefrituurde garnalen
0-20 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Rund
Overig

Ingrediënten
- 300 g carpaccio
- 200 g zeekraal, gewassen en gedroogd
- 2 el extra vergine olijfolie
- zout en versgemalen peper
- 3 dl frituurolie
- 12 grote gepelde garnalen
- 1 losgeklopt eiwit
- 4 el panko (japans paneermeel)
- citroen in parten
Bereidingswijze
- Maak de zeekraal aan met olijfolie, zout en peper en laat staan. Verwarm de olie in de wok of hapjespan. Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrooi ze licht met zout en peper. Haal ze door het eiwit en dan door het paneermeel.
- Frituur de garnalen kort in de olie tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de carpaccio en zeekraal over vier borden en leg op elk bord drie garnalen. Serveer met een partje citroen.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!