Varkensrollade met gehakt, verse salie en granaatappelmelassesaus
langer dan 60 minuten
Braden
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Winter

Ingrediënten
- 750 g procureur
- 250 g varkensgehakt
- 100 g ontbijtspek, fijngesneden
- 6 blaadjes salie
- Verse nootmuskaat, geraspt
- 3 el olijfolie
- Peper en zout
- Slagerstouw
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180° C. Snijd de salieblaadjes fijn, maar houd vier blaadjes heel. Meng de gesneden salie met het ontbijtspek en een snuf nootmuskaat door het varkensgehakt. Breng het eventueel op smaak met peper en zout.
- Snijd de procureur open, maar net niet helemaal door. Verdeel hierover het gehaktmengsel en vouw of rol de rollade op. Bind het vast met slagerstouw. Bestrooi de rollade met peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de rollade rondom bruin.
- Steek de overige salieblaadjes onder het slagerstouw en leg de rollade in een braadslede.
- Bak de rollade in ongeveer 1 uur gaar tot een kerntemperatuur van minstens 68° C. Controleer of het vlees gaar is door er een satéprikker in te steken. Is het vleessap nog roze dan heeft het meer tijd nodig. Is het kleurloos dan is de rollade gaar
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!