
Ingrediënten
400 g verse zilveruitjes, gepeld
50 g roomboter
6 takjes tijm, de blaadjes
4 eetlepel bloem
150 ml rode port
2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
Halve knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
70 g tomatenpuree
1 winterpeen, in blokjes gesneden
1 l visbouillon (twee blokjes)
1 gedroogd chilipepertje
400 g tomatenblokjes (uit blik)
200 g zalmfilet in 4 gelijke stukken
200 g kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de zilveruitjes rondom in vijf minuten goudbruin.
Bestrooi de uitjes met de bloem en bak ze nog een paar minuten. Voeg de tijm toe en blus dit af met de port. Op smaak brengen met zout en peper. Doe het geheel over in een ovenschaaltje en bak dit 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Fruit de knoflook glazig, voeg de gesneden knolselderij, winterpeen en de tomatenpuree toe en bak deze even mee.
Verkruimel het pepertje over de groenten en voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe. Laat dit 15 minuten op laag vuur zachtjes koken en voeg op het laatst de zilveruitjes toe.
5. Haal de kabeljauwfilets door de bloem en bak ze om en om goudbruin in de olijfolie. Bak daarna de zalmfilet op de huid krokant en roze.
6. Verdeel over 4 borden een stukje zalm en een stukje kabeljauwfilet en schep er de soep omheen.