Vitello tonnato
20-40 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Kalf
Italiaans
Kerst

Ingrediënten

  • 800 g kalfsmuis, aan een stuk
  • 1 blik tonijn, in olijfolie
  • 5 el mayonaise
  • 2 el worcestershiresaus
  • Sap van een 0,5 citroen
  • 2 tl kappertjes
  • 2 handjes rucola
  • Circa 30 g parmezaanse kaas (flakes)
  • Ingelegde rode ui
  • 10 kapperappeltjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Haal de kalfsmuis uit de verpakking. Dep droog met keukenpapier, kruid met peper en zout. Smelt een flinke klont roomboter samen met wat olijfolie in een koekenpan. Leg de kalfsmuis in de pan en bak voor circa 2 minuten per kant tot goudbruin. Zet in de oven voor circa 25 minuten tot een kerntemperatuur van 58/60 °C. Haal eruit en laat voor circa 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
  3. Mix in de tussentijd de tonijn met de mayonaise, worcestershiresaus, citroensap, kappertjes en peper en zout tot een gladde tonijnmayo. Schep over in een spuitzak.
  4. Snijd de kalfsmuis in dunne plakjes. Verdeel over een bord. Bestrooi met zeezout. Spuit de tonijnmayonaise hierop, en maak af met rucola, parmezaanse kaasflakes, ingelegde rode ui & kapperappeltjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!