Vol-au-vent met kippenragout
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Kip
Frans
Kerst

Ingrediënten
– 500 g kippendijen
– 1½ tablet kippenbouillon
– 750 ml water
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 kleine prei, in ringen
- gesneden
- 50 g bloem
- 50 g roomboter
- 1 el kerrie madras
- 25 g roomboter
- 3 el peterselie
- 250 g champignons, in plakjes
- 4 pasteibakjes
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Doe de kippendijen in een pan en voeg de bouillontabletten en het water toe zodat het vlees onderstaat. Breng aan de kook en schep met een schuimspaan het schuim eraf.
- Voeg de sjalotjes en prei toe. Laat op een zacht vuurtje (met de deksel op de pan) debouillon 15 minuten trekken.
- Haal de kippendijen uit de pan, giet de bouillon af en vang het vlees, en daarnaast de sjalotjes en prei op. Snijd de kippendijen in stukjes.
- Maak in een aparte steelpan een roux van de bloem en boter en voeg langzaam wat bouillon toe tot je een mooie ragout krijgt. Breng dit op smaak met kerrie madras, peper en zout, en voeg de kippendij, sjalotjes, prei en 2 eetlepels peterselie toe.
- Bak de champignons apart in 25 gram roomboter en roer deze door de ragout en warm het geheel even door.
- Snijd de rondjes uit de pasteibakjes los. Plaats de pasteibakjes en rondjes 5 minuten in een voorverwarmde oven van 160° C.
- Zet de warme pasteibakjes op een bord en schep hierin de ragout. Garneer met de resterende peterselie en de rondjes van de pasteibakjes.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!