Yakitori spiesjes
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Japans
Barbecue

Ingrediënten
Recept voor 12 spiesjes
- 600 g kipdijfilet
- 100 ml sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 2 el sushi rijstazijn
- 2 teentjes knoflook
- 2 el basterdsuiker
- Stukje verse gember van 5 cm
- Bosui en sesamzaadjes ter garnering
Bereidingswijze
- Pers de knoflook en hak de gember klein.
- Meng voor de marinade de sojasaus, ketjap, sushi rijstazijn, knoflook, gember en basterdsuiker goed door elkaar.
- Snijd de kip in grove stukken van 2 a 3 cm en meng dit met de marinade. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren.
- Rijg de kip aan de spiesjes. Grill ze op hoog vuur aan beide kanten op de barbecue. Wanneer ze een kerntemperatuur van 75 graden hebben bereikt, zijn ze gaar.
- Top de spiesjes af met wat bosui en sesamzaadjes.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!