Zuurkool met sinaasappel		
	  				
							
								
										langer dan 60 minuten									
							
										
							
								
										Koken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Bijgerecht									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
– 1 pak zuurkool naturel (500 g)
– 1 liter sinaasappelsap
– 6 uien, in halve ringen gesneden
– 300 g rozijnen
– 300 g spekblokjes
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels karwijzaad
– Roomboter
– Peper en zout
Bereidingswijze
- Laat de zuurkool uitlekken.
 - Bak de spekjes krokant, fruit de uien in een braadpan in 50 gram boter.
 - Voeg de zuurkool, sinaasappelsap, rozijnen, suiker en karwijzaad toe en laat het 1 uur op zacht vuur sudderen. Breng dit op smaak met peper en zout.
 
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!