Schenkel

Runderschenkel

Een natuurlijke smaakmaker

Als je eenmaal schenkel hebt gebruikt, dan koop je geen bouillonblokjes meer. De onovertroffen smaak van dit vleesproduct zit ‘m vooral in het bot. Daar zit veel merg in. En merg is rijk aan geur- en smaakstoffen. Als je de schenkel kookt, dan komen die stoffen langzaam vrij. Puur natuur! 

Runderschenkel bokbier

Niet alleen voor de soep

Runderschenkels zijn platte schijven gezaagd uit de bovenpoot. Ze bestaan uit vlees en been met merg. Natuurlijk zijn ze heerlijk in de soep. Ze geven bouillon een krachtige smaak. Maar je kunt ze ook gebruiken voor smakelijke stoofschotels. Het merg is in rauwe toestand stevig en bleekroze van kleur. Maar is het merg eenmaal gaar dan is het zacht en beige. De sterke rundersmaak die de schenkels afgeven komt met name van het bot en het merg.


Ossobuco

Zoals vissen die op de graat gebakken worden meer smaak hebben, geldt dat voor vlees ook. Italianen zijn helemaal verzot op runder- en kalfsschenkel. In Noord-Italië maken ze er hun fameuze ossobuco van. Ossobuco betekent letterlijk vertaald uit het Italiaans: hol been. Het is een smakelijke stoofschotel die zeker niet moeilijk te maken is. Probeer het eens.

ossobuco-uit-de-oven