Worstmakerij

Keurslager rookworst

Van het selecteren van de grond- en hulpstoffen tot het mengen, stoppen en roken, rookworst maken is vakwerk. Rookworst wordt gemaakt van fijn gemalen vlees met specerijen en zout. Verreweg de meeste rookworsten worden gemaakt van varkensvlees, rundvlees of een combinatie van beiden. Het vleesmengsel wordt in de meeste gevallen in een natuurdarm gestopt. De ambachtelijke worsten worden eerst even aangedroogd en daarna gerookt in een speciale rookkast. 

Saucijzen & verse worst

Het verschil tussen saucijzen en verse worst? Een saucijs is een stukje van de verse worst. Precies genoeg voor één persoon. De samenstelling is hetzelfde: gemalen varkensvlees met kruiden verpakt in een varkensdarm. Om een opengebarsten darm te voorkomen, moet je wel even tijd nemen voor het braden. En een ruime hoeveelheid boter gebruiken. Wil je deze worstjes anders klaarmaken? Je kunt een saucijs ook stoven. Of ingesmeerd met wat mosterd roosteren in de oven.

Verrassende recepten

 

  •  

    Bacon 

     
  •  

    Balkenbrij 

     
  •  

    Fricandeau 

     
  •  

    Hamlap 

     
  •  

    Hamschijf 

     
  •  

    Karbonades 

     
  •  

    Karbonades 

     
  •  

    Nasi/bamivlees 

     
  •  

    Procureur 

     
  •  

    Rookworst 

     
  •  

    Saucijs 

     
  •  

    Schnitzel 

     
  •  

    Slavink 

     
  •  

    Sparerib 

     
  •  

    Spekblokjes 

     
  •  

    Speklap 

     
  •  

    Varkensfilet 

     
  •  

    Varkenshaas 

     
  •  

    Varkenslap 

     
  •  

    Varkensoester 

     
  •  

    Varkensrollade 

     
  •  

    Varkensrollade 

     
  •  

    Wangetjes 

     
  •  

    Worst 

     
  •  
  •