Asperges met kappertjeshollandaisesaus en varkenshaasmedaillons
40-60 minuten
Stomen
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Lente

Ingrediënten

u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e400 – 600 g varkenshaasu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 kg witte asperges, geschild met harde uiteinden erafu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 eidooiers (op kamertemperatuur)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e175 g roomboteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el citroensapu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e6 el kappertjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 eieren, op kamertemperatuuru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ealuminiumfolieu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eStoom de asperges in een stoomoven in 10 tot 15 minuten gaar of kook ze in een ruime pan met water en een beetje zout in 8 tot 10 minuten gaar.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSnijd 3 medaillons van de varkenshaas. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de varkensmedaillons rondom bruin. Smelt er 25 gram roomboter bij en bak ze in ongeveer 5 minuten mooi rosu005cu0026eacute;. Breng ze op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en dek dit af met aluminiumfolie.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSmelt de rest van de roomboter in een steelpan, maar laat het niet kleuren.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eNeem een hoge staafmixerbeker waar de staafmixer precies in past. Doe er de eidooiers in met het citroensap en peper en zout. Mix de eidooiers met het citroensap en giet er beetje voor beetje de warme boter bij. Roer er tot slot de kappertjes doorheen. Houd dit eventueel warm in een thermoskan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBreng water aan de kook en leg er de eieren in. Laat ze 5 minuten koken en spoel ze af.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerdeel de asperges over 4 borden, leg er het zachtgekookt eitje op en snijd het iets in. Leg er de varkenshaasmedaillons bij en schep de saus deels op de asperges en naast het vlees. Serveer er eventueel gekookte krieltjes bij.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cbr /u005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 645 KCAL (2671 KJ), VET: 53 G (WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). EIWIT: 35 G, KOOLHYDRATEN: 6 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!