Aziatisch blad met entrecote		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Koken									
							
										
							
								
										8 personen									
							
										
							
								
										Hapjes/Amuse									
							
										
							
								
										Kalf									
							
										
							
								
										Oosters									
							
										
							
								
										Feesten en partijen									
							
							
Ingrediënten
- 2 kalfsentrecotes á 250 g
 - 1 potje zilveruitjes
 - 2 dl ketjap manis
 - 1 theelepel sambal manis
 - 1 eetlepel gembersiroop
 - 2 tenen knoflook, geperst
 - 10 rijstvellen
 - 250 g wakamesalade (zeewier)
 - Arachideolie
 - Zakje kroepoek
 - Peper en zout
 
Bereidingswijze
- Giet het vocht van de zilveruitjes en laat ze samen met de ketjap, sambal, knoflook en gembersiroop 30 minuten zachtjes koken. Verhit ondertussen een grillpan en smeer de entrecote in met olie. Gril de entrecote 3 minuten aan iedere kant zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Laat het vlees rusten op een voorverwarmd bord en bestrooi het met peper en zout.
 - Week de rijstvellen volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd het vlees in reepjes en leg die op de rijstvellen. Verdeel de wakame erover en rol de vellen op. Snijd ze doormidden.
 - Serveer de rolletjes met de afgekoelde saus en de uitjes. Geef er kroepoek bij.
 
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 290 KCAL
(1220 KJ). EIWIT: 15 G. VET: 11 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 31 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!