Bao buns met pulled chicken
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
8 personen
Borrel
Kip
Oosters
Borrel

Ingrediënten

  • 600-800 g kipdij
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 3 knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 tl oregano
  • 1 tl komijn
  • 2 tl suiker
  • ½ tl zout
  • 3-4 el diced chipotle peper
  • 50 ml water
  • Boa bun broodjes
  • Avocado
  • Sour cream
  • Tomaat
  • Koriander
  • Jalapeño
  • Limoen
  • Sjalotjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue indirect op 180°C.
  2. Doe kip, tomatenblokjes, sjalot, knoflook, oregano, komijn, suiker, zout, chipotle en water samen in de Dutch oven. Laat 2 uur zacht pruttelen met de deksel op de pan.
  3. Haal de deksel eraf en laat nog 30 minuten zacht indikken mét de kip erin, zodat de saus volledig in het vlees trekt.
  4. Trek de kip daarna met twee vorken uit elkaar en meng goed door de saus.
  5. Maak een salsa van fijngesneden tomaat, koriander, sjalotjes en jalapeño.
  6. Serveer de pulled chicken in gestoomde boa buns met avocado, salsa, sour cream en limoen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!